nieuw hoofdkantoor voor Innax Veenendaal

ontwerp en inrichting kantoor met 160 werkplekken, vergaderruimtes, boardroom, koffiecorner en plaza

INNAX gelooft in een duurzame toekomst. INNAX is een multidisciplinaire gebouwverduurzamer met vestigingen in Veenendaal, Tilburg, Heerenveen en Almere. Met een integrale visie op energie, milieu, techniek en veiligheid realiseert INNAX duurzame woningen, gebouwen en gebieden. Wij hebben voor Innax het interieur van het nieuwe hoofdkantoor ontworpen en gerealiseerd. 

Opdrachtgever

Innax Veenendaal

Opdracht

ontwerp en inrichting nieuw hoofdkantoor

Locatie

Veenendaal

Oppervlakte

Typologie

kantoor

Programma

kantoor met werkplekken, vergaderruimtes, boardroom, koffiecorner en plaza/kantine

ontwerp & inrichting nieuw hoofdkantoor Innax Veenendaal

Buss Ontwerp & inrichting heeft alle 160 zit-sta werkplekken voorzien van akoestische bureauschermen, aangevuld met preventieschermen. Daarnaast hebben wij looprichtingen aangebracht zodat het ontwerp voldoet aan de huidige richtlijnen.

In de entree heerst een huiselijke sfeer waar je je meteen welkom voelt. Deze sfeer hebben wij doorgezet in de rest van het kantoor.

Ons ontwerpbureau heeft de verschillende afdelingen gecategoriseerd in kleuren.

Zo is er een  "blauwe zone" en een "groene zone".

Elke werknemer heeft een ergonomische bureaustoel en dito bureau.
Het kantoor heeft een moderne, rustige uitstraling.
Tussen en naast de werkplekken zijn plexiglas schermen geplaatst en boven de werkplekken akoestische lampenkappen opgehangen.

Voor concentratie en telefoneren hebben wij een drietal aparte concentratie units geplaatst.

We hebben deels gebruik gemaakt van bestaand meubilair.
Tenslotte hebben we het kantoor uitgerust met grote overlegtafels en scheidingspanelen.

In verband met de voorgeschreven afstand van 1.5 meter geven pijlen de juiste looproute aan.

Blauwe zone:

In de blauwe zone bevinden zich, naast de genoemde ruimte met werkplekken, twee vergaderruimtes, die we "Windkracht" en "Waterkracht" hebben genoemd.
We hebben hier gebruik gemaakt van bestaand meubilair.

De visuals met bijpassende armaturen die wij hebben toegepast passen in de sfeer van de blauwe zone en bij de core business van het bedrijf.

De akoestische Feltouch panelen, die normaal gesproken worden gebruikt als roomdivider, hebben wij hier op een andere manier ingezet. Achter de panelen hangt namelijk een presentatiescherm.
De panelen hangen op een rails zodat ze naar wens opzij of juist ervóór te schuiven zijn.

De boardroom hebben we "Zonwarmte" genoemd.
De stoelen zijn gebaseerd op de zon. De buitenste schil is antraciet en de binnenkant van de stoel is geel. Op de wand hebben wij een moswand geplaatst met hierin een klok en de slogan  van Innax verwerkt. De tafel is voorzien van een FENIX toplaag waardoor krassen, vingervlekken e.d. niet zichtbaar zijn.
Onder de tafel ligt een groot karpet om de akoestiek op orde te houden.

Koffiecorner:

De koffiecorner bevindt zich op de eerste verdieping. Hier is een grote stamtafel geplaatst waar mensen kunnen werken en ontmoeten.
Overleg in deze ruimte kan zowel in de lounge, aan de hoge tafel of juist aan een lage stamtafel.
Het gele bankje en de stoelen zijn bestaande elementen die zijn meegenomen in een nieuw concept.

De pantry is ontworpen door Buss Ontwerp & inrichting.
Onder de tafel en lounge zorgen karpetten voor een goede akoestiek. De zitkuip van de barkrukken is gemaakt van PET flessen.
De tekst in de kast is uitgesneden door een CNC machine.

Groene zone:

In de groene zone hebben we gebruik gemaakt van dezelfde elementen als in de blauwe zone. Overige kenmerken:
- Feltouch panelen zorgen voor een visuele afscheiding,
- De looproute wordt duidelijk door pijlen op de grond,
- Er is rekening gehouden met de 1.5 meter regel,
- Grote akoestische lampen boven de werkplekken zorgen voor een huiselijke sfeer,
- De Feltouch panelen en de hanglampen zijn eveneens gemaakt van PET flessen.

Het laatste onderdeel van dit prachtige project is het zogenoemde “Plaza”.

Plaza:

Voor Innax Plaza hebben we een gezellige terras-achtige sfeer gecreëerd. Hier kunnen de werknemers van INNAX lunchen, maar ook ontmoeten en ontspannen.
Door het aanbieden van verschillende vormen van zitten heeft ieder een eigen plek; je kan er hoog zitten, laag zitten of loungen!

In het midden van de ruimte staat een grote stamtafel. Hier staan stoelen omheen die verrijdbaar zijn, waardoor het uitnodigt om hier ook aan te werken.

Door middel van het plaatsen van een tribune hebben wij meer zitplaatsen op weinig vierkante meters gecreëerd.
Al het meubilair dat vóór de tribune staat is gemakkelijk te verplaatsen. Daardoor kan er heel goed een presentatie voor een grote groep worden gegeven.

Door de hele ruimte heen hangt een 'stenen' visual. Zo krijg je het gevoel dat je buiten op een plein, oftewel ‘’plaza’’, zit!

Een duurzame toekomst in een prachtig nieuw kantoor!
Wij maken gebruik van cookies

Op www.bussbv.nl gebruiken wij cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om advertenties te tonen, ook met tracking cookies van derden die jouw internetgedrag volgen. Bekijk ons cookiebeleid. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken.